Çalışkan Sincap Fındık

Bu masal, çalışkan bir sincap olan Fındık'ın hikayesini anlatıyor. Fındık, yaklaşan kış için yiyecek toplarken sabırlı olmanın ve çalışmanın önemini keşfeder. Her zorlukla karşılaştığında azmiyle ilerlemeye devam eder ve sonunda tüm çabalarının karşılığını alır.

Bir zamanlar, sonbaharın serin rüzgarlarının estiği güzel bir ormanda yaşayan Fındık adında bir sincap varmış. Fındık, ormandaki en çalışkan hayvanlardan biriymiş. Her sonbahar geldiğinde, kış için yeterince yiyecek toplaması gerektiğini bilirmiş. Bu nedenle, sabah erkenden kalkar, ormanın dört bir yanını dolaşır ve meşe palamudu toplarmış.

Bir gün, Fındık ormanda dolaşırken karşısına tembel bir tavşan çıkmış. Tavşan gölgede uzanmış, yaprakların hışırtısını dinleyerek rahat bir şekilde dinleniyormuş. “Fındık, neden bu kadar çok çalışıyorsun? Kış gelene kadar daha çok zaman var. Neden biraz dinlenmiyorsun?” demiş tavşan.

Fındık ise gülümseyerek cevap vermiş: “Kış gelmeden önce ne kadar çok hazırlık yaparsam, kış boyunca o kadar rahat ederim. Şimdi çalışıp, daha sonra keyfini çıkaracağım. Sen de başlamalısın, tavşan dostum, yoksa kış geldiğinde yiyecek bulmakta zorlanırsın.”

Tavşan bu sözleri pek ciddiye almamış ve gölgede kalmaya devam etmiş. Fındık ise her gün çalışmaya devam etmiş. Ormanın en uzak köşelerine kadar gitmiş, ağaçların tepesine tırmanmış ve bulduğu her meşe palamudunu dikkatlice saklamış.

Bir gün, Fındık büyük bir meşe ağacının altına gelmiş. Ağaç o kadar büyükmüş ki dalları gökyüzüne kadar uzanıyormuş. Fındık, “Bu ağaçta çok fazla meşe palamudu olmalı,” diye düşünmüş. Ancak dallar çok yüksekmiş ve tırmanması zor görünüyormuş.

Fındık, “Başarabilirim,” diyerek ağaca tırmanmaya başlamış. Her adımında biraz daha yorulmuş ama pes etmemiş. Birkaç kez düşme tehlikesi yaşamış, ama her seferinde yeniden denemiş. Nihayet ağacın en yüksek dalına ulaşmış ve orada kış için yeterince meşe palamudu toplamış.

Fındık, topladığı meşe palamutlarını yuvasına taşırken, karşısına tekrar tavşan çıkmış. Tavşan, Fındık’ın ne kadar çalışkan olduğunu görüp şaşırmış. “Senin bu azmine hayran kaldım, Fındık. Belki ben de başlamalıyım,” demiş.

Çocuklarımızın İlgisini Çekebilir  Altın Tüyün Sırrı

Fındık, tavşana gülümsemiş. “Kış gelmeden önce çalışmak en iyisidir. Şimdi biraz zorluk çekebilirsin, ama sonra rahat edersin. Hadi, sen de yiyeceklerini toplamaya başla.”

Tavşan bu sefer Fındık’ı dinlemiş ve çalışmaya başlamış. O günden sonra ormandaki hayvanlar, Fındık’ın azmini örnek almışlar. Kış geldiğinde ise Fındık ve tüm dostları, rahat ve sıcak yuvalarında sakladıkları yiyecekleri keyifle tüketmişler.

Çalışkanlığın ve azmin önemini anlatan bu masalda, Fındık bize sabrın ve gayretin karşılığını nasıl aldığını gösteriyor. Eğer daha fazla masal keşfetmek ya da masalları sesli dinlemek isterseniz, Masal Dinle ile yeni hikayeler keşfetmeye devam edebilirsiniz.

hipecraft

2011 yılından bügüne dijital dünya'da projeler üretiyor, bir çok markaya yazılım desteği sağlıyorum. İçerik üretmek ve kendini farklı alanlarda da geliştirmek adına masalist üzerinde içerikler üreterek desteklerinizi bekliyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu