Yıldız Düşüren Çocuk

Bu masal, hayal gücü ve cesaretiyle öne çıkan bir çocuk olan Yaman’ın, gökyüzünden bir yıldız yakalama hayalini konu alıyor. Yaman, bir gece düşen bir yıldızın peşine düşerek büyüleyici bir maceraya atılır ve evrenin sırlarını keşfeder.

Bir zamanlar, bulutların üzerinde saklı, parıltılı bir köy olan Aydınlık Köyü’nde yaşayan bir çocuk vardı. Adı Yaman’dı ve Yaman, diğer çocuklardan farklıydı. Çünkü o, geceleri gökyüzüne baktığında yıldızların arasından birini düşürüp yakalayabileceğine inanıyordu. Herkes bu düşüncesine gülüp geçse de, Yaman kararlıydı. Bir gün, bir yıldız yakalayacak ve herkese gösterecekti!

Bir gece, Yaman evinin damına çıkıp yıldızları izlemeye koyuldu. O kadar çok yıldız vardı ki, hangisini yakalayacağını düşünmekten kendini alamıyordu. Tam o sırada, gökyüzünden bir parıltı daha da parlak bir şekilde Yaman’a göz kırptı. “İşte bu benim yıldızım!” diye düşündü ve ellerini gökyüzüne doğru uzattı. Ne kadar imkansız görünse de, Yaman pes etmedi. Bir süre sonra, bir mucize oldu; o parlak yıldız, yavaşça yere doğru süzülmeye başladı.

Yaman, heyecanla peşinden koştu. Yıldız, bir ormanın derinliklerine doğru süzülüyordu. Ormana girdiğinde her yer karanlıktı, ama yıldızın ışığı yolu aydınlatıyordu. Ormanın en derin köşesinde, parıltılı yıldız toprağa dokunduğunda Yaman’ın önünde durdu. Yaman, büyülenmiş gibi yıldızın yanına yaklaştı. Fakat tam o sırada, yıldızın içinden bir ses duydu.

“Merhaba Yaman! Sen gerçekten çok cesur bir çocuksun,” dedi yıldız tatlı bir sesle. “Ama beni yakalayamazsın, çünkü ben gökyüzüne aitim. Ancak seni özel bir yolculuğa çıkarabilirim. Seninle gökyüzünün sırlarını paylaşabilirim.”

Yaman şaşkın ama aynı zamanda çok heyecanlıydı. Yıldız, yavaşça yükseldi ve Yaman’ı da yanında gökyüzüne doğru çekmeye başladı. İkisi birlikte yıldızların arasında süzülürken, Yaman bir sürü gezegen, parıldayan nebulalar ve gökyüzünün daha önce hiç bilmediği güzelliklerini gördü. Yıldızlar ona zamanın ve evrenin sırlarını anlatıyordu.

Yaman, bu eşsiz yolculuğun sonunda yere geri döndüğünde, gözlerindeki ışık ve kalbindeki mutlulukla herkese gökyüzünün ne kadar büyüleyici olduğunu anlattı. Artık o sadece bir çocuk değil, gökyüzünün sırlarını bilen bir kaşif olmuştu. Yıldızlar her gece Yaman’a göz kırparken, o da hayal kurmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladı.

Çocuklarımızın İlgisini Çekebilir  Ormanın Işığında Bir Dilek

Eğer sen de gökyüzünün sırlarını keşfetmek ve maceraların peşinden gitmek istiyorsan, daha fazla masal için sitemizi ziyaret edebilir, masal dinle bölümünden masallarımızı dinleyerek bu büyüleyici yolculuklara çıkabilirsin!

hipecraft

2011 yılından bügüne dijital dünya'da projeler üretiyor, bir çok markaya yazılım desteği sağlıyorum. İçerik üretmek ve kendini farklı alanlarda da geliştirmek adına masalist üzerinde içerikler üreterek desteklerinizi bekliyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu