Amari ve Dakari

''Amari ve Dakari'' Amari ve Dakarai adlı iki arkadaş, bir gün oyun oynarken Amari’nin annesi, Dakarai’yi ziyarete gitmeyi teklif eder. Dakarai ve Amari bu fikre sevinirler. Ancak bir gün Dakarai, Amari’nin oyuncağını paylaşmaz ve bu yüzden Amari üzülür. Birkaç gün sonra Dakarai ve annesi Amari’yi ziyarete gelir. Bu sefer Amari, Dakarai’nin oyuncağını paylaşmaz. Annesi, paylaşmanın önemini anlatır ve Dakarai özür diler. Sonunda barışırlar ve oyunlarına devam ederler.

sesli dinlemek icin tiklayin

Amari ve Dakari

Bir zamanlar adı Amari ve Dakarai olan iki arkadaş varmış. Bu iki arkadaş bir gün oyun oynarlarken Amari’nin annesi gelip “bir gün Dakarai’yi ziyarete gidelim Amari. Olur mu?”demiş. Amari buna çok sevinmiş. Dakarai de çok mutlu olmuş. Hemen annesinin yanına sevinçle gitmiş. “Anneciğim,Amari ve annesi bize misafirliğe gelmek istiyorlar. Ne zaman gelsinler?” diye sormuş. Dakarai’nin annesi gülümsemiş ve “yarın gelebilirler”demiş. Dakarai hemen Amari’nin yanına koşup yarın gelebileceklerini söylemiş. Ertesi gün öğle vakti Dakarai’nin evindelermiş. Anneleri birlikte yaz sıcağının beraberinde getirdiği susuzluğu gidermek için karpuz yiyor,bir yandan da sohbet ediyorlarmış. Amari ve Dakarai de yan odada oyuncaklarla oynuyormuş. Dakarai,Amari’ye yeni oyuncağını göstermiş. “Bunu bana babam aldı. Sence de çok güzel değil mi?”demiş. Amari, bu güzel oyuncağı incelemek ve biraz oynamak istemiş. Ancak Dakarai buna izin vermemiş. Amari;sadece biraz bakmak ve oynamak istediğini,oynadıktan sonra ona oyuncağını geri vereceğini söylemiş. Dakarai bunu da kabul etmeyince, çok üzülen Amari ağlamaya başlamış. Anneleri yanlarına gelip ne olduğunu sormuş. Dakarai olanlardan ötürü çok öfkeliymiş. Bağırarak olayı anlatmış ve öfkesini dile getirmiş. Annesi,Dakarai böyle kaba davrandığı için onu uyarmış. Arkadaşıyla paylaşmanın güzel olacağını söylemiş. Fakat Dakarai bunu dinlememiş. O gün eve üzgünce dönmüş Amari.

Aradan birkaç gün geçmiş ve bu sefer Dakarai ile annesi oturmaya gelmişler Amari’ye. Anneleri bu sefer kiraz yiyor ve yine sohbet ediyormuş. Amari ile Dakarai de oyun oynuyormuş. Dakarai,yatağın altındaki bir oyuncağı görüp oynamak istemiş. Ancak bu sefer izin vermeyen taraf Amari imiş. Dakarai annesinin yanına ağlayarak gidip durumu anlatmış. Annesi,bunun,Dakarai için iyi bir ders olduğunu düşünmüş ve ona şöyle demiş:

Çocuklarımızın İlgisini Çekebilir  Maymun ile Çekirge Masalı

“Sen arkadaşınla bir şey paylaşmazsan,doğal olarak o da sana bir şeylerini paylaşmak istemez. Biz hem hiç bir şeyimizi paylaşmak istemeyip,hem de bize bir şeylerin paylaşılmasını bekleyemeyiz. Eğer biz paylaşmıyor ve karşı tarafın paylaşmasını bekliyorsak,bu boş bir bekleyiştir. Eğer geçen gün sen arkadaşınla oyuncağını paylaşsaydın o da bugün seninle paylaşırdı.”

Dakarai bu sözler üzerine hatasını anlamış ve arkadaşından özür dilemiş. Birbirlerine sarılıp barışmışlar ve mutlu bir şekilde oyunlarına devam etmişler…

Biz paylaşmaktan çekinirsek,başkası da bize aynısını yapabilir. Ölçülü bir şekilde yaptığımız her paylaşım,bizim yararımızadır.

Evet çocuklar bu masalımızda burada bitti. Sizde Arkadaşlık ve Paylaşma Hikayeleri kategorisinde masal yazarak tarafımıza gönderebilirsiniz. Gönderdiğiniz masallar sayesinde binlerce çocuk masal okuyarak uyuyacak. Masal göndermek için aşağıda ki resme tıklayabilirsiniz.

masal gönder

Elif Yalnızbaş

Her yazarın karanlık bir tarafı olduğunu düşünüyorum. Yanılıyor muyum bilmem,kendi düşüncem bu yönde. Büyüyen bir vücudun içinde,küçük bir çocuk taşıyorum ben...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu