Nasreddin Hoca ve Kese Masalı

''Nasreddin Hoca ve Kese Masalı'' Kısa hikayesinde çocuklarınıza paranın en değerli hazine olmadığını öğretmek için okutabilirsiniz.

sesli dinlemek icin tiklayin

Nasreddin Hoca ve Kese Masalı

Bir gün Nasreddin Hoca, kasaba meydanında insanlara bir ders vermek için toplanmıştı. Hoca, paltosundan bir kese dolusu para çıkardı ve dedi ki: “Bugün sizlere para hakkında çok önemli bir ders vereceğim. Beni iyice dinleyin” dedi.

Hoca, dolu keseyi yere koydu ve kasabadakilere sordu: “Sizce bu kesenin içerisinde ne var?” kasabada yaşayanlar birçok tahminlerde bulundular: “Gümüş”, “Altın” ve ya “Bir sürü akçe!” Hoca kahkaha attı ve kesenin ağzını açtı. İçerisinden sadece bir bakır para ve onlarca taş döküldü.

Kasaba halkı şaşkınlık içerisinde hocanın gülüşünü seyrediyordu. Hoca gülmesini bitirerek konuşmaya devam etti: “Bakın, hepiniz kesenin içerisinde çok değerli şeylerin olduğunu hayal ettiniz, fakat gördüğünüz gibi gerçek bu değil. İşte hayat da aynen bu şekilde. Bazen hayattan çok şey bekleriz, fakat gerçekte her zaman istediklerimizi elde edemeyebiliriz. Asıl önemli olan, neyi istediğimiz değil neye sahip olduğumuzu bilmek ve onun kıymetini anlamaktır.”

Bu konuşmanın ardından Nasreddin Hoca, paltosunda ki paraları alıp içlerinde ki en yoksul insana verdi ve şöyle dedi “Bu paralar belki senin için büyük bir servet değil, fakat doğru kullanırsan hayatını değiştirebilir. Bilge olmak da böyledir, ufak bir bilgiyi bile doğru kullanırsanız hayatınızda büyük değişiklikler yapabilir.”

Bu sayede Nasreddin Hoca, kasabadaki insanlara değer, zekiliğin ve bilgeliğin anlamını anlatan bir ders vermiş oldu.

Evet çocuklar sizde bu şekilde kısa hikayeler yazarak tarafımıza gönderebilirsiniz. Bunun için aşağıda ki resme tıklamanız yeterli olacaktır.

masal gonder
Çocuklarımızın İlgisini Çekebilir  Can İle Market Alışverişi

Masal Abi

Masal Abi olarak tüm okurlarımıza her zaman dürüst ve saygılı bir nesil yetiştirmek için ; aile yapısına uygun masallar ve hikayeler yazarak okutuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu